Back to All Events

Frost Festival x Lysbid


  • Villa Kultur 3 Krausesvej København, 2100 Denmark (map)

Mad, lyd og lys smelter sammen til en sansestimulerende totaloplevelse, når publikum slippes løs i en gammel herskabelig Østerbro-villa.
Kan lyd og lys påvirke, hvordan vi smager, dufter og føler? Og kan man smage lys og føle lyd?
Disse spørgsmål får publikum mulighed for at undersøge nærmere, når Frost og Lysbid CPH under årets festival inviterer på en sansestimulerende rundtur i den gamle, herskabelige Østerbro-villa, Villa Kultur. 
Her udstyres gæsterne med en plantegning af bygningen, og så kan de ellers gå på opdagelse på egen hånd på de knap 1.000 m2 og finde frem til de 11 stemningsfulde rum, som lysdesigner Maria Cramer-Møller, der blandt andet stod bag Lysterapibar på Frost 2017, og maddesigner Anna Østergaard Laursen, der arbejder med at udvide rammerne for og forståelsen af måltidet, i fællesskab har udtænkt. De interaktive installationerne appellerer både til smags-, syns- og lugtesansen og forandrer sig som gæsterne bevæger sig igennem dem.
Her kan man smage, se, lytte, dufte og føle forskellige installationer, der er skabt med udgangspunkt i villaens smukke, klassiske arkitektur, og som spiller sammen med husets 100-årige historie. 
Musikken til arrangementet leveres af komponist og lydkunstner Robert Cole Rizzi og de to musikere Kasper Kaae og Brian Batz. Kasper og Brian har komponeret lydbidder specifikt til at spille sammen med de enkelte rum. De to musikere slår til dagligt deres folder i Cody og Sleep Party People, men har de seneste år også komponeret musik til film og tv. Robert Cole Rizzi arbejder med mixed media og feltoptagelser af hverdagens lyde og bidrager med flere værker til udstillingen. De tre kunstneres stemningsfulde kompositioner vil underbygge de stemninger og indtryk publikum bliver præsenteret for på turen gennem Villa Kultur.
Publikum får på den måde adgang til et sansemættet laboratorium, hvor interaktionen med både venner og fremmede også er vigtig. Når man har været igennem hele værket, bliver gæsterne derfor inviteret på en drink og til at dele sine oplevelser med andre.
Arrangementet er støttet af Oticon Fonden og Villa Kultur.
 

Earlier Event: January 25
VILLAconcert: Kira Martini
Later Event: February 14
Girls Are Talking - Take Your Position