Orangeri.jpg
 

Villa kultur er en legeplads for morgendagens kultur

5 minutter på cykel fra Københavns centrum står der en næsten 150 år gammel uberørt villa på tæt ved 1000 kvadratmeter. Villaen er i dag blevet til et epicenter for kulturskabere og kulturentreprenører, som arbejder med kultur i alle afskygninger fra opera, kunst og filosofi til magasiner, events og film. Villa Kultur er et fællesskab og et hus for nye måder at udvikle kultur på, hvor et vækstlag af kulturskabere møder de etablerede kulturinstitutioner samt bidrager til Københavns kulturliv gennem arrangementer, udstillinger og forestillinger. Villa Kultur er fyldt med liv og fantastiske idéer til at bidrage med kulturel værdi til borgere, byen, samfundet og virksomheder. I Villa Kultur arbejder folk med deres egne projekter, sammen på fælles idéer og bruger husets rammer til at invitere indenfor og vise, hvad de laver. For udover at være et sted, hvor man kan have en kontorplads, så er Villa Kultur også vært for udstillinger, foredrag, koncerter, middage, forestillinger, konferencer og events fokuseret på kultur på et ton af forventelige og overraskende måder. Vi tror på, at villaen om få år vil være en showcase og frontløber for, hvordan kultur kan blive udviklet til i morgen og i årene fremover.

 

 
 
Stifterne af Villa Kultur. Fra venstre Jonas og Anastasia fra Bite Me, Hakon og Jonathan fra Forvandlende Fortællinger

Stifterne af Villa Kultur. Fra venstre Jonas og Anastasia fra Bite Me, Hakon og Jonathan fra Forvandlende Fortællinger

 
 

Villa Kultur er en non-profit forening startet af grundlæggerne af henholdsvis Bite Me, Anastasia og Jonas, og Forvandlende Fortællinger, Hakon og Jonathan. Sammenlagt har de flere års erfaring med at koordinere kulturelle projekter og facilitere fællesskaber. I 2017 besluttede de sig for at skabe et hjem, der kunne omfavne både kulturskabelse og fællesskab, så de skabte Villa Kultur, der blev et hjem for kulturentreprenører i København. Midt i en tid præget af drastiske og hurtige forandringer af vores arbejdsmarked, traditionelle kulturelle institutioner og sædvanlige forretningsmodeller ønsker vi med Villa Kultur at tage det første af mange skridt mod at definere en ny måde, hvorpå kultur bliver skabt. I et tomrum mellem de etablerede nicher som museer eller biblioteker og den kommercielt masseproducerede kultur, hvor der er plads til et multi-disciplinært arbejdsmiljø fyldt med kreative ideer og dedikerede entreprenører med en kulturel bundlinje.

 

Villaens Historie

Villaen blev beboet af en indflydelsesrig jødisk familie i starten af 1900-tallet har den på mirakuløs vis overlevet både Anden Verdenskrig og 50 års byudvikling uden at miste meget dens oprindelige arkitektur. Idag er det muligvis en af de eneste tilbageværende villaer af sin slags, som stadig er åben for offentligheden. Villa Kultur handler om at bringe liv og drømme tilbage til et storslået hus med den størst mulige respekt for dens historiske og arkitektoniske værdier og lade villaen igen bidrage til byen og samfundet med nye kulturelle samarbejder.

 
 
Villa Kultur