Vi forvandler en gammel herskabsvilla til et hjem for morgendagens kultur

Holdet bag Villa Kultur. Fra venstre Jonathan og Hakon fra Forvandlende Fortællinger og Anastasia og Jonas fra Bite Me,

Holdet bag Villa Kultur. Fra venstre Jonathan og Hakon fra Forvandlende Fortællinger og Anastasia og Jonas fra Bite Me,

5 minutter på cykel fra Københavns centrum står der en næsten 100 år gammel uberørt villa på tæt ved 1000 kvadratmeter. Fra 1 april 2017 er vi begyndt på at realisere en drøm om at gøre denne villa til det perfekte epicenter for kulturentreprenører og kulturskabere, som samarbejder mellem deres egne forskellige arbejdsområder som teater, mad, musik, foto, film, kunst, fortælling og meget mere. Villa Kultur vil være fyldt med liv og fantastiske idéer til at bidrage med kulturel værdi til borgere, byen, samfundet og virksomheder. I Villa Kultur arbejder folk med deres egne projekter, sammen på fælles idéer og bruger husets rammer til at invitere indenfor og vise, hvad de laver. For udover at være et arbejdssted, så vil Villa Kultur også være vært for udstillinger, foredrag, koncerter, middage, forestillinger, konferencer og events fokuseret på kultur på et ton af forventelige og overraskende måder. Vi tror på, at villaen om få år vil være en showcase og frontløber for, hvordan kultur kan blive udviklet til i morgen og i årene fremover.

Villa Kultur

Siden villaen blev bygget af en inflydelsesrig jødisk familie i starten af 1900-tallet har den på mirakuløs vis overlevet både Anden Verdenskrig og 50 års byudvikling uden at miste meget dens oprindelige arkitektur. Idag er det muligvis en af de eneste tilbageværende villaer af sin slags, som stadig er åben for offentligheden. Villa Kultur handler om at bringe liv og drømme tilbage til et storslået hus med den størst mulige respekt for dens historiske og arkitektoniske værdier og lade villaen igen bidrage til byen og samfundet med nye kulturelle samarbejder.

Midt i en tid præget af drastiske og hurtige forandringer af vores arbejdsmarked, traditionelle kulturelle institutioner og sædvanlige forretningsmodeller ønsker vi med Villa Kultur at tage det første af mange skridt mod at definere en ny måde, hvorpå kultur bliver skabt. I et tomrum mellem de etablerede nicher som museer eller biblioteker og den kommercielt masseproducerede kultur, hvor der er plads til et multi-disciplinært arbejdsmiljø fyldt med kreative ideer og dedikerede entreprenører med en kulturel bundlinje.

Villa Kultur

Vi er en non-profit forening startet af grundlæggerne af henholdsvis Bite Me, Anastasia og Jonas, og Forvandlende Fortællinger, Hakon og Jonathan. Sammenlagt har vi flere års erfaring med at koordinere kulturelle projekter og events og har nu besluttet at fokusere på at skabe et hjem for det arbejde for alle de andre kulturentreprenører, som vi har mødt. Og så selvfølgelig for os selv.

En række fantastiske firmaer og enkeltpersoner er allerede med i villaen og projektet, som desuden foregår i samarbejde med Københavns Kommune og DIT:KBH. Alle disse mennesker er med til hvert år at bidrage med en gave af kulturel værdi til København som by. Det kan være en film, en event, et kunstværk, en udstilling og så mange andre ting vi endnu ikke har tænkt på. Og vi skal nok fortælle dig om dem alle sammen!